Наверх
Войти на сайт
Регистрация на сайте
Зарегистрироваться
На сайте недоступна
регистрация через Google

alex, 35 - 3 сентября 2010 17:40

Все
Солодкий смак плоті
Ах, величні матрони, млосні кокотки, сірі мишки, - ви всі жриці, зітхаю я, напередодні свята стоячи в жіночій черзі до м'ясного прилавка, де чекає покупців ретельно викладене тепле, рожеве м'ясо.
Господарки, матері, дружини і коханки, - терпляче тупцюють не зводячи очей з уже обраного. Прилавок сприймався великим і урочистим. Фрагменти тіла були продумано, і якось, навіть любовно викладені. Жінки уважно розглядали шматки. Пильно вдивлялися і нарешті, як би пізнавши свого, єдиного і бажаного, вказували пальчиком на той, що сподобався, все на вибір - вирізка, реберця, шийка, печінка, серце... Іноді в жесті і міміці продавця можна було вловити німе схвалення, мовляв, і я б взяв на вечерю цього красеня....
Заволодівши фрагментом плоті, жіночі руки пестять його, легенько мнуть, перевіряючи на вік і пружність. Чи не старий, або ще що? Дехто, виявляючи не втрачену ще спорідненість із стародавньою природою, - нюхає, не слухаючи запевненнь продавця, і відчувається, переборювана, млосна спокуса негайно спробувати свою здобич на зубочок. У таких, і слина з рота, - такі вони м'ясоїдні й голодні. Ох, вже цей жіночий голод! Він схований і в тілах матрон, і в худобі субреток...
Шматок зважується, упаковується і дбайливо передається тому, хто його повинен забрати і понести до домашнього вогнища. А там кожна розбирає на його на свій розсуд, відварити або засмажити, припустити, приправити різноманітними запашними спеціями, прикрасити і зеленню, і калинкою, створити гамонійний страві гарнір, і, нарешті, подати на сервірований стіл, який безсумнівно нагадує альков, ложу любовних забав, при запалених свічках з келихом, щоб там насолодитися ним, соковитим, ароматним, пекучим і цілком слухняним, - встромлюючи ніж і зубки, пестячи мовою... Все їм - своїм чоловіком! Самозабутньо жуючи, безжально відриваючи Адамові ребра, шматуючи ножем боки... І не важливо, що поруч, може бути, законний чоловік - тим ще принадніша зрада з коханцем, звісно, якщо це для нього, в лоскотливій близькості від законного. Ах, амазонки, ах, жриці, зітхаю я...
Надалі, у своєму бутті, втративши багато точок опори, я таки зберла як любов до їжі, так і відразу до канікулярних переміщеннь, та й переміщеннь взагалі.
Іншими словами, не дивлячись на всі зусилля, залишилася тою самою фанатичкою власного існування.
Гастрономія і метафізика - два безперечних скарби, такі ж давні, як наші забобони, які я ношу в собі наче непорушні істини. Це як божевілля і віра.
Кулінарія, - особливо витончена форма абсолютизації вигадок, - наче луна вселенської пульсації, робить мої мрії їжею і ароматами. Без справжньої елегантності і марнославства неможливо приготувати борщ з двадцяти восьми компонентів, так, щоб ні один з них не втратив своєї чарівності. І не варто дратуватись питаннями, як це вийшло?
- Візьміть жменьку цього, бурячок соломкою, пучок того, та ще трішки... ...І от, навіть закоханий у свої сумніви скептик, озброївшись ложкою і шматочком житнього хлібця, трохи обсмаженого в маслі з часничком, або пампушку, стає фанатиком, всотуючи жадібний аромат простору, наповненого найбажаннішим...
Борщ приготований мною, - немов неусвідомлена жага майбутнього, чи гріх творця. Він створює особливу органічну рівновагу, сумісну тільки з внутрішньою глибиною духу.
Їжу, взагалі неможливо сформулювати. У пустелі тотального тверезодумання і фастфуду, висушивши всі свої мани, ми продовжуємо зберігати в собі цю, не викликаючу сумніву, коштовність.
Звичайно, у житті є догми й більш непорушні. Проте, я нічого не хочу знати про них, оскільки, впевнена, жодна з них не зможе дати притулок моїй душі, моїй нетерпимості і моїй онтології, яка здатна захистити і обігріти будь-якого смертного, і будь-якого бога. Коли що... :)
Добавить комментарий Комментарии: 1
Станислав
Станислав , 49 лет3 сентября 2010 23:07
Мені здається що ви занадто все ускладнюєте,світосприйняття людини базується на простих та зрозумілих речах,геніальне все просте,зрозуміле,це зовсім не означає що примітивне та недосконале.
Мы используем файлы cookies для улучшения навигации пользователей и сбора сведений о посещаемости сайта. Работая с этим сайтом, вы даете согласие на использование cookies.